'The Post Rotterdam'

Rotterdam

Het oude Postkantoor aan de Coolsingel in Rotterdam zal in opdracht van de Omnam Group in zijn oude glorie wordt hersteld en er komt ook een 150 meter hoge woontoren. Het ontwerp is afkomstig van ODA NY in samenwerking met Braaksma & Roos. West 8, landschapsarchitect voor de herontwikkeling van de Coolsingel zal het landschapsontwerp voor POST begeleiden waarmee de verbinding tussen beide projecten wordt versterkt.

Op de begane grond zullen de ingangen aan de Coolsingel en de Meent samen met de centrale hal het openbare hart van het gebouw vormen. De kenmerkende hal wordt verbonden met de binnenplaats aan de achterzijde. Ook wordt een tweede ingang aan het Rodezand toegevoegd, waardoor een fraaie passage ontstaat. Door de zowel de centrale hal als de binnenplaats voor publiek toegankelijk te maken, ontstaan beschutte binnen- en buitenruimtes met winkels, galeries, caf├ęs, terrassen en restaurants. De meer private bovenverdiepingen, voorheen in gebruik door de telegraaf- en telefoondiensten van het postkantoor, krijgen een nieuw leven als vijfsterrenhotel.

De gemeente Rotterdam en Omnam willen op de locatie een appartementengebouw realiseren. De nieuwe toren zal het open binnenhof en de Rodezand-vleugel aan de achterkant van het gebouw overspannen. De POST-toren, waarin de architectonische onderdelen van het postkantoor worden voorgezet, wordt 150 meter hoog.

StratAct verzorgt het Stakeholdermanagement van dit project.