Binnenstad Tilburg

 

In Tilburg werken de verschillende ‘bloedgroepen’ in de binnenstad van oudsher nauw samen. Het Binnenstad Management Tilburg (BMT) is de ‘overlegtafel’ waar alle stakeholders zijn vertegenwoordigd: ondernemers, vastgoedeigenaren, culturele organisaties, bewoners en Citymarketing. De gemeente zit ook aan deze tafel, maar is geen onderdeel van het BMT.

In opdracht van het BMT, is Samantha de regisseur van de binnenstad. Samen met haar team van Buro Binnenstad zet zij de ideeën en reflecties van het BMT-bestuur om in concrete acties en projecten op ruimtelijk, economisch en cultureel gebied. Daarnaast werkt Samantha als vertegenwoordiger zeer nauw samen met de gemeente Tilburg.

De binnenstad van Tilburg is de afgelopen jaren in rap tempo veranderd. De hoofdwinkelstructuur is door Wereldhave NV en de gemeente volledig aangepast waardoor de Heuvelstraat niet langer de belangrijkste winkelas is. Ook zijn er circa 500 nieuwe woningen bijgekomen en staan er nog vele in de planning. Ook de Spoorzone ontwikkelt zich steeds meer tot een krachtige trekpleister. Hier wordt het industrieel erfgoed door zeer uiteenlopende gebruikers benut, waardoor een experimenteel en inspirerend gebied is ontstaan: de binnenstad is vergroot en doorgetrokken over de Spoorlaan en het spoor heen.