Paleis Raadhuis

 

Na de renovatie van het stadhuis en de aanleg van het eerste deel van het Stadsforum, verdient ook het Paleis van Koning Willem II een nieuwe invulling. een ontmoetingsplaats waar de inwoners van Tilburg met elkaar de stad van morgen vormgeven. Op deze manier draagt dit bijzondere gebouw bij aan het vergroten van het onderlinge vertrouwen en de betrokkenheid van de Tilburgers met de stad en daarmee aan de democratische vernieuwing.

Samantha is de externe projectleider in opdracht van de gemeente Tilburg. Zij is verantwoordelijk voor het hele proces: van de scenariostudie tot aan de uitwerking van het gekozen concept met een haalbaar plan op alle aspecten, dat ter besluitvorming aan het college en de gemeenteraad wordt voorgelegd.

Eind 2021 is een scenariostudie uitgevoerd waarin de toekomstige invulling van het Paleis in verschillende varianten is uitgewerkt. Centraal hierbij stonden de toegankelijkheid en het eventuele verdienmodel met verschillende uitwerkingen. Begin 2022 is er een voorkeursscenario uitgekomen: Paleis – Huis van de Stad. Begin 2023 is Braaksma & Roos Architectenbureau geselecteerd om samen met de projectgroep de restauratie en verbouwing van het Paleis uit te werken. Het Paleis is een rijksmonument en een Van Gogh-monument.