The Post

 

Het historische Postkantoor aan de Coolsingel in Rotterdam wordt in opdracht van de Omnam Group in zijn oude glorie hersteld, met toevoeging van een 150 meter hoge woontoren. Hier is dan onder meer ruimte voor horeca, winkels en zelfs een vijfsterrenhotel.

  • 305 woningen
  • Commercieel vastgoed: 5-sterren hotel The Kimpton met 225 kamers, 5 winkels en 7 restaurants
  • Stakeholdermanagement: StratAct
  • Ontwikkelaar: Omnam Group
  • Ontwerpers: ODA New York en Braaksma & Roos Architectenbureau

Op de begane grond vormen de ingangen aan de Coolsingel en de Meent samen met de centrale hal het openbare hart van het gebouw. De kenmerkende hal wordt verbonden met de binnenplaats aan de achterzijde. Ook komt er een tweede ingang aan het Rodezand waardoor een fraaie passage ontstaat. Door zowel de centrale hal als de binnenplaats voor publiek toegankelijk te maken, ontstaan beschutte binnen- en buitenruimtes met winkels, galeries, cafés, terrassen en restaurants. De meer private bovenverdiepingen, voorheen in gebruik door de telegraaf- en telefoondiensten van het postkantoor, krijgen een nieuw leven als vijfsterrenhotel.

Het ontwerp is afkomstig van OKA NY in samenwerking met Braaksma & Roos Architectenbureau. West 8, landschapsarchitect voor de herontwikkeling van de Coolsingel, zal het landschapsontwerp voor POST begeleiden om de verbinding tussen beide projecten te versterken. StratAct heeft het stakeholdermanagement van dit project verzorgd.